Challenge NO 12 oktober 2016 Finale op Kempense - Jef De Wever · 15-10-2016

LOES (Challenge verantwoordelijke van Millennium) en MARC (Challenge Voorzitter en van Winge) hebben er blauwe billen aan overgehouden. Afgelopen woensdag werd er, zoals u weet, op Kempense de finale match van de Challenge NO 2016 gespeeld en het beloofde vooraf al ongemeen spannend te worden.

Vanaf ongeveer 15 u begonnen de eerste resultaten van de spelers binnen te sijpelen. Loes en Marc hadden zich broederlijk en zusterlijk naast mekaar op een paar stoelen geïnstalleerd, klaar om iedere binnenkomende speler van hun club te bestormen met de vraag: hoe was't? . De twee meest betrokken protagonisten werden idd maar gescheiden door 4 schamele punten. Zenuwachtigheid troef dus, rekenmachien in aanslag, papier bij de hand. Lokale correspondenten en betrouwbare bronnen signaleerden ons dat er nogal wat geschuifeld werd, op het randje van de stoelen werd gezeten, gewipt en geploft werd afhankelijk van het recentste kaartresultaat dat afgeleverd werd. Alras bleek dat het er voor Winge beroerd begon uit te zien. Kaart na kaart was niet goed, we stevenden af op een mogelijke collectieve offday en halfweg de flights was Millennium zowaar aan de leiding geraakt. Marc in zak en as. In de zak voornamelijk!! Tot Marieke Champagne binnenliep.

What's in a name! ; met dergelijk identificatieinstrument in je naam zit je natuurlijk in de beste positie om een feestje op gang te trekken. Zij trok met haar 29 pt de twee ploegen terug op gelijke stand. Marc stak zijn hoofd terug uit de zak en begon te dromen, want wat bleek? Loes ontdekte dat met nog drie flights op de baan, zij nog slechts één speler in de running had en Winge er nog drie verwachtte. De beide captains schoven uit solidaire zenuwachtigheid nog wat meer op hun stoelrand naar voor en achter tot Rudy Daems een 33 pt kaart neerlegde (werd beste Wingenaar) en zijn Millennium flightgenoot er niet in slaagde bij te benen. Winge terug aan de leiding met enkele punten voorsprong en met de zege dus binnen. Millennium had geen spelers meer en Winge moest er nog twee laten binnenlopen. Het was Katrien die de kroon op het werk plaatste door in de slipstream van Rudy een 31 op het bord te brengen. Dat bleek later de beste score van de dames en het kloofje met Millenium werd nog wat vergroot. Uiteindelijk kregen we zelfs een voorsprong van 14 punten. In de sprint WINGE WINNAAR dus, maar na een ongelooflijke spannende finale, één der meest  meeslepende van de laatste jaren. Vreugde in de ene hoek, droefenis in de andere, maar toch onze gelukwensen aan Millennium voor hun ononderbroken achtervolging op Winge het ganse jaar door. Zij hielden het spannend tot op het laatste moment al bleek achteraf dat hun laatste dag (net zoals de onze trouwens) ook niet hun beste resultaat opgeleverd had. We haalden het, maar tot een halfuur voor het einde was het warm aan onze "poep". De blauwe specimen van de Voorzitter zullen wel helen .

Het Challenge NO comité wenst alle spelers die deelnamen aan de wedstrijden 2016 hartelijk geluk te wensen voor hun bijdrage, de ene soms al iets meer dan de andere. Alle 35 ingeschrevenen van onze "visvijver" konden minstens eenmaal spelen. De beperkte groep van de deelnemende dames (wij hopen op meer) liet zich niet onbetuigd in de resultaten. Tot slot : op 16 edities van de Challenge won Winge 8,5 der competities (éénmaal was er een gedeelde eerste plaats).  Nu even een deugddoende winterrust waar wij echter gaan van profiteren om onze volgende editie (de 17 è) voor te bereiden. Daar komen we later op terug .

Droegen bij aan de eindoverwinning via de daguitslag  .
DAEMS Rudy                    33  pt
VANDELAER Katrien        31  pt
CHAMPAGNE Marieke     29  pt
JANSSEN  John                29  pt
STASSEN  Jean Marie      28  pt

Ziezo , dit  vervolledigt het verslag van onze communicatie . Deze vijf Wingenaars mogen overwinteren naar een volgend optreden in 2017.

Daguitslag klik hier
Einduitslag klik hier