Challenge NO, schitterende overwinning van Winge - Jozef De Wever · 27-09-2015

De vijftiende jaargang , van onze nu toch wel gevestigde klassieker , heeft vrijdag zijn beslag gekregen tijdens de laatste wedstrijd in Kampenhout (klik hier voor einduitslag). Het werd opnieuw een schitterende overwinning voor onze ploeg. De zoveelste .  Ik zou mijn statistieken eens moeten uitpluizen, of beter nog, even kijken op het aantal jaarplaatjes die op de trofee geplakt staan. Misschien kan iedereen eens komen kijken naar de trofee die voor het tweede jaar op rij in de kast van Winge zal pronken. In totaal hebben wij zeker de helft van de jaargangen gewonnen. De Winge senioren zijn zo'n beetje het Anderlecht van de Challenge NO competitie .
De 15è jaargang was er anders eentje om in te kaderen:  Keerbergen kende een vliegende start en zette ons snel op 26  punten achterstand. Hopeloos zou je dan denken, maar niet voor Wingenaars. Op Millennium kwam het keerpunt. En tijdens onze thuismatch was het onze bedoeling van "erop en erover " te spelen. En dat lukte. We konden dus met een 12 punten marge naar de laatste confrontatie. Misschien geruststellend van de ene zijde maar toch met een tikje ongerustheid in de vingers omdat je maar nooit weet of een off day in de geesten kruipt.  Maar niets daarvan !  Winge hield Keerbergen van zich af en diepte zijn voorsprong nog verder uit om uiteindelijk met een voorsprong van 27 punten de competitie af te sluiten. De andere teams zijn nooit in de running geweest voor de overwinning. Nog enkele cijfers.  We scoorden in de cumul 974  punten; d. i. gemiddeld 162 punten per 5 bijdragende spelers ofte 32 per induviduele Wingenaar. Hoog gemiddelde zou ik zeggen. Een grote proficiat dus aan alle Wingenaars die bijdroegen aan dit succes. En hiermee bedoel ik de ganse groep van de 37 spelers, de zgn.  visvijverleden;  de veelspelers die meerdere wedstrijden konden meedoen zowel als diegenen die maar een dag meedraaiden. Ieder droeg bij aan het gehele succes.

Tijdens de laatste wedstrijd op Kampenhout werd ons succes gedragen door respectievelijk :
Alistair Hamilton  32 pt
Herman Mols    31  pt
Rudy  Daems    30  pt
Jacques  Celis    30  pt
Myriam  Mols    30  pt

Een kleine uitzondelijke kanttekening wil ik hier toch even noteren; nl. de prestatie van Ludo  Verbelen. Hij is er in geslaagd om de zes wedstrijden van deze competitie altijd mee te pelen. Dwz  dat hij steeds een der vijf puntenbijdragers was in onze resultaten. Nooit eerder heeft iemand van Winge dit voorgedaan.  Hiervoor ook een dikke proficiat aan "onze Ludo".

Tot slot nog melden dat we reeds aan onze zestiende jaargang denken en we uiteraard hopen dat jullie allemaal trouw zullen blijven aan de competitie en in 2016 opnieuw present zullen tekenen .

Het comite :  Marc  De Block  ,  Michel Germeys  , Jean Marie Stassen en uw scribent .