CHALLENGE NO WEDSTRIJD OP WINGE OP WOENSDAG 30 AUGUSTUS 2017 · 08-09-2017

CHALLENGE  NO   WEDSTRIJD  OP   WINGE  OP  WOENSDAG   30 AUGUSTUS  2017

Verslag van onze correspondent ter plaatse ( die thuiswerk  deed .)

INVALLERSDAG

Challenge  NO  , de gevreesde match  voor de golfende goegemeente ; de match  voor de Wingenaars om de tegenstand ,  met medeweten van ons terrein èn  eigen speelkunde ,  naar de verdoemenis te helpen en ons alzo een zoveelste overwinning te bezorgen of de leiderspositie te bestendigen .  Maar  blijkbaar  niet  zo deze maal .  En ik lonk even naar  het  voetbal waar Anderlecht , Buffalo’s  en andere Coucke ploegen eveneens aan de verkeerde kant van het klassement staan . Er zijn dit jaar blijkbaar geen zekerheden meer .

Invallers dus !  Het  begon al  voor de match  goed en wel  gestart was . Vervangingen van spelers na de opmaak van een  voorlopige startlijst  zijn altijd  wel aan de orde . Vier , vijf  aanpassingen van opgeroepen spelers zijn normaal . Er is altijd wel iemand die uitvalt met een gebroken arm , een onverwachte babysit of een dubbele bezetting . Het leven van een  golfer is een drukke bedoening . Let op  voor de opkomende golf-burn-outs ! .  Zoals gezegd was het deze maal  werkelijk last minute .  Dinsdagavond ( of reeds woensdagmorgen )  om  00.10u   kreeg  ik nog een mail binnen over de vervanging van een Keerbergenaar . Bibi was uiteraard naar dromenland vertrokken en het  was pas woensdagmorgen toen de match al op gang getrokken was dat ik bewuste mail opmerkte ; de zeer actieve Voorzitter aan de reeds werkende secretariaatstafel kon bereiken om kond te doen dat ene Hubert de la Ruelle de start ging nemen . Zijn scorekaart hebben ze snel manueel  aangemaakt . Gelukkig zijn er nog mensen die zonder computer uit de voeten kunnen om noodsituaties aan te pakken .  En wat bleek  achteraf ;  de parabel van O L Heer :   “ de laatsten zullen de eersten zijn “  werd zowaar  bevestigt .   Dhr  de la Ruelle moest ik ’s avonds oproepen als  winnaar van de heren categorie .

Nog invallers !   spelers vervangen is  courante zaak . Deze maal was het de beurt  aan de Voorzitter . Onze huidige dienstdoende dirigent  was  op handelsmissie  naar  het  buitenland en liet de stok  nog  voor eenmaal over  aan de Past  President .  Marc  De  Block  werd voor eenmaal nog eens “van stal”  gehaald om ’s morgens in alle vroegte van Brussel te komen , voor dag en dauw de secretariaatstafel te installeren , orde te scheppen in de papierwinkel , bij te sturen waar  het  noodzakelijk bleek . Na enige rust op de middag was hij daarna terug op post  voor de ontvangst van binnenlopende spelers , hetzij ter troost na een wanprestatie , hetzij ter deling van de euforie .

EN andere  invallers !   vermits Ludo  zelf  speler  was en na zijn beroepsloopbaan toch  een lichte hekel heeft gekregen aan centen en procenten tellen , had  de Voorzitter  zijn lieve echtgenote eveneens opgetrommeld om mee te komen en aldus  Marie Therese achter de sigarenkist te zetten . Ook in dit  vak is zij een ervaren lot en huisgenote van de Voorzitter vermits zij dat  vroeger  jarenlang deed . Maar zij loste het allemaal met de glimlach en de nodige flair  op . Citaat : de eerste Wingenaar die zich aanbood aan de tafel wou  zijn 5 €  bijdrage regelen met een biljet  van 100  €  . Wisselgeld ?  dat  was al lang opgebruikt natuurlijk .  Marie Therese regelde het  door alle aankomende spelers in een rij te plaatsen , de met gepaste munt betalenden er eerst uit te halen en de Wingenaar pas dan zijn wisseltje te gunnen .   Hier ook weer  : de eersten zullen de laatsten  worden . Of was het omgekeerd . Ik begin mijn bijbelse geschiedenis te vergeten . 

We hadden anders wel onze twijfels of de wedstrijd wel kon beginnen  , ondanks het feit dat we alle gaten hadden kunnen invullen . De goden hadden donder en bliksem beloofd en ze stuurden alvast rond 8 u  een waterverwittiging .  Maar kijk , de Voorzitter kwam toe , de wedstrijd  startte en de ganse match werd gespeeld in  ideale condities . Het zal dan toch  waar  zijn :  ook de goden worden laks en vergeetachtig . Hoe anders te verklaren dat geen enkele dondergod de ons beloofde calamiteiten stuurde . Zeus , noch  Jupiter of Thor waren op de afspraak , of toch . Terwijl het  comite zijn avondlijke vergadering belegde ter ratificatie van de wedstrijduitslag kwamen onze drie goddelijke zwaargewichten opdagen . En alsof ze hun water gezamenlijk hadden opgespaard lieten ze het  nu simultaan met  volle bakken vallen ; maar te laat uiteraard om de Challenge nog in verlegenheid te brengen . Integendeel !  Binnen de kortste keren stonden de putting holes en de startplaats onder water tot groot jolijt van moeder eend en haar kroost die alras in deze onverwachte pop-up vijver doken . Dolle pret , plonzen en snateren .   Wat lawaai en lichtspel hadden onze  goden alsnog  bij . Een gelegenheid  voor het  club secretariaat om hun allernieuwste misthoorn over de golf te laten klinken ter verwittiging van late golfers dat ze zich in veiligheid moesten reppen . Ja Thor , een gemiste kans om nogmaals een NO wedstrijd in het honderd te sturen . 

En  ja , tussen de donderpogingen in verliep de Challenge NO  wedstrijd in alle peis en vree . Veel valt er niet over te zeggen . Winge deed het  niet  zo  best , nergens tot  nu  toe .  We krijgen de motor maar  niet  op toerental , laat staan in  overdrive . Kempense won verdient zijn tweede wedstrijd van de lopende competitie al is het  Kampenhout  dat de algemene leiding heeft en behoudt ondanks ze in deze dagcompetitie als laatsten eindigden . Om maar te zeggen dat alles zich op een zakdoek afspeelde , amper dertien punten verschil tussen de dagwinnaar en de laatste . ( 161 tegen 148 ) .In de cumul is de kloof wel groter .  Daar zal het  moeilijk worden om het gat te dichten . 

Binnen veertien dagen komt de eerder uitgestelde wedstrijd van  Steenhoven op het kalender . Toen afgelast omwille van menselijke hebbelijkheden en niet  vanwege  goddelijke nukkigheden . Hoop op een beterschap voor Winge ?

 

Met de beste groeten van Jef De Wever

Uw Invaller-Correspondent