Gedaan met de SLOW PLAY van onze senioren !!! · 19-08-2013

Gedaan met de SLOW PLAY van onze senioren !!!

Het seniorencomité heeft de laatste maanden heel wat opmerkingen gekregen inzake het traag spel van onze senioren.  Zo duren sommige wedstrijden inderdaad meer dan vijf uur!
Vergeet vooral niet dat traag spel het spelniveau van alle deelnemers op een zeer negatieve manier beïnvloedt.  Traag spel is dan ook een probleem dat ons allemaal aangaat.
Het seniorencomité vraagt dan ook met aandrang dat iedere senior bijgaande tips nog eens aandachtig leest en ze ook consequent toepast op de baan.

 1. De belangrijkste regel die we moeten onthouden inzake traag spel: 
  BLIJF STEEDS JUIST ACHTER DE FLIGHT VOOR JOU EN DUS NIET JUIST VOOR DE FLIGHT DIE VOLGT !!
 2. Golf is in de eerste plaats een SPORT.  Flink doorstappen is dus altijd de boodschap.
  Voor onze 65-plussers die moeite hebben om een flink tempo aan te houden gedurende 18 holes, raden wij aan om steeds een BUGGY te nemen.
 3. Speel READY GOLF, wat wil zeggen dat je steeds speelklaar bent als het jouw beurt is.  Speelklaar betekent concreet handschoen aan, bal en gekozen club in de hand. De speler die als eerste moet afslaan, noteert de score van de vorige hole NADAT hij eerst heeft afgeslagen.
  Beperk het aantal oefenslagen tot maximaal één!
 4. BEPERK HET ZOEKEN NAAR DE BAL tot het strikte minimum.
  - Iedere speler volgt steeds aandachtig de bal die door een medespeler wordt geslagen, zodat de vermoedelijke ligging van de bal vrij nauwkeurig kan bepaald worden. DEZE ATTITUDE ZAL ZEKER EEN BELANGRIJKE TIJDSWINST OPLEVEREN.
  - Probeer in de mate van het mogelijk steeds eerst je eigen bal te spelen en ga pas daarna mee zoeken naar de bal van je medespeler.
  - Beperk het zoeken naar de bal altijd tot het STRIKTE MINIMUM.
  - Speel altijd een PROVISIONELE BAL zodra je vermoedt dat je bal kan verloren zijn (hoog gras, bos).
 5. Hoe kunnen we tijd winnen OP DE GREEN?
  - Plaats je golftas zodanig dat je bij het verlaten van de green onmiddellijk naar de volgende afslag kan gaan.
  - Raap ALTIJD je bal op als je niet meer kan scoren.
  - Verlaat ONMIDDELLIJK de green wanneer je een hole hebt uitgespeeld.  De score wordt genoteerd op de afslag van de volgende hole.
  - Indien je niet te ver van de hole ligt bij het putten en je niet op iemands puttinglijn moet staan, HOLE DAN ONMIDDELLIJK UIT in plaats van te markeren.
  - De eerste speler die uitholed, neemt de pin om hem terug te plaatsen.
 6. Bal in de BUNKER
  Zorg ervoor dat er steeds een MEDESPELER klaar staat om de bunker te harken.  Door mekaar te helpen kan er heel wat tijd gespaard worden.