Ijsberen resultaten 21 maart, eindstand · 31-03-2017

BESTE SENIOREN, EN BIJ UITSTEK, BESTE IJSBEREN,

 Op 21 maart 2017 sloten we de IJsberen Eclectic Competitie en meteen ook het winterseizoen af.  De prijsuitreiking vond een prima kader bij het diner na de drive in.

 De IJsberencompetitie voor Senioren loopt in deze club sedert 2003.  We speelden deze winter dus voor de 15de keer.   Veertien keren mocht een man zijn naam op de trofee laten  bijschrijven; één enkele keer kon een dame met die eer gaan lopen.

En daar is een goede verklaring voor : het is niet eerlijk dat de dames in de winter van rood  blijven afslaan, terwijl de heren van wit en van geel naar blauw mogen, op sommige holes zelfs naar rood.  Daar moeten we bij de volgende editie toch wat aan doen.

 We speelden  10 wedstrijden lang om onze score op elke hole te verbeteren.

Enkel en alleen om de naam op de trofee te krijgen.  Dit jaar hebben we met het comité beslist ook de winnaars per categorie te belonen.

 In categorie DAMES 1 + 2  hebben ze  met 6 goed gespeeld, maar ééntje stak er toch bovenuit : met een totaal van 51 punten :  Rine Verbeeck

 In categorie  DAMES 3  namen er zes dames deel.   Tot de laatste dag vochten drie dames om de zege : Leen Seys, Anne Peters en Annick Buekers.  Met een  totaal van 54 punten won tenslotte : Annick Buekers.

 In categorie Heren 1 + 2  eindigden 4 van de 13 deelnemers met  een totaal van 50 punten of meer : Guy Helsen, Marc Vanrensbergen en Gilbert Verbeek deden hun uiterste best, maar moesten hun meerdere erkennen : met 53 punten  Rudy Daems

 Tenslotte in categorie Heren 3  ook hier gingen 13 IJsberen de strijd aan.De winnaar krijgt zijn naam op de trofee.  Afspraak is zoals altijd : géén cumul.Daarom eerst de prijs voor runner up, eveneens met 53 punten : Jef Dauw.

 De winnaar dit jaar, met 62 punten : Jan Claessens.
Men zegt dat hij de bomen als vriend heeft.

Men zegt dat hij het op een akkoord gooit met de greenkeepers om de wintergreens in het spel te brengen wanneer het hem past.

Er gaan geruchten dat  de ballen waarmee hij speelt telegeleid zijn.

 Ik zeg u : niets van waar. Foute nieuwsberichten. 

 Hier zijn de alternatieve feiten : hij houdt zelf de scores bij en heeft af en toe onwaarschijnlijk veel geluk..  Zoals bij die slag naar de green van hole twee.

De bal lag op zo’n 130 meter van de vlag, toen hij met zijn ijzer de bal een meer dan stevige klap gaf.  De bal ging vlot over de bunker, trof de kruin van de eerste boom, schoot langs de verkeerde kant van de stammen, lande op de wortels van de laatste en werd naar rechts gestuurd. De bal vond de helling naar de green, tikte tegen een takje en schoot naar rechts, ontmoete een wormhoopje en boog naar links om zijn rit te eindigen tegen de vlag.  Dat bracht hem 4 punten op.  En op het einde een plaatje op de trofee…..

 

Tot volgende winter!

Resultaten 21 maart klik hier

Eindstand Ijsberen Klik hier