WINGE BEHAALT 2E PLAATS OP HET VVG KAMPIOENSCHAP 4BBB SUPERSENIOREN VOOR CLUBTEAMS · 08-05-2016

Woensdag 4 mei werd er partij gegeven op het mooie terrein van Kempense GC in Mol voor het VVG kampioenschap clubteams 4BBB voor supersenioren (dit zijn juniors die geboren zijn vanaf 1956 en vroeger).

2 jaar geleden promoveerde Winge naar de 1e divisie en vorig jaar werd een mooie 3e plaats behaald voor het eerste jaar in ’s lands hoogste divisie.

Er wordt in divisie 1 gespeeld ‘tegen par’, dat wil zeggen : birdie of beter = +1, par = 0 en bogey of meer = - 1. De telling wordt bewust eenvoudig gehouden om de senioren niet te overbelasten met telling… m.a.w bij 18 birdies heeft de ploeg een score van + 18, bij 18 bogeys heeft de ploeg een score van – 18.
In 1e divisie mag je 3 teams afvaardigen, die altijd moeten bestaan uit een heer en een dame, waarvan de 2 beste scores tellen voor de eindrangschikking.

Op het einde van de dag had Winge als eindresultaat : - 13 ( - 7 en – 6 van de 2 beste teams), wat net niet voldoende was om Cleydael ( - 10) van de eerste plaats te houden.
Met enige trots kunnen we wel melden dat we eindigen voor R. Antwerp (al 3 maal winnaar), Ternesse, Steenhoven, Rinkven (al 2 maal winnaar), Fl. Nippon en Houthalen…
Volgend jaar hebben we een afspraak met de geschiedenis …

Hoe sterk moeten we dit resultaat nu inschatten ?
Wel, we zullen een vergelijking maken met voetbal :
- 2 jaar geleden stijgt voetbalclub Geel van 2e klasse naar 1e klasse
- vorig jaar, het eerste jaar in 1e klasse, eindigt voetbalclub Geel 3e, achter Brugge en Anderlecht, maar voor Genk, Gent en Standard
- dit jaar, het tweede jaar in 1e klasse, eindigt voetbalclub Geel 2e, achter Brugge, maar voor Anderlecht en Standard
wel : ZO straf is dit resultaat !

De teams van Winge bestonden uit :
- William en Reinhilde Onsia
- Alistair Hamilton en Trudy Schaaf
- Herman Mols en Rine Verbeek